Eszközbeszerzés támogatás átadása a kazincbarcikai mentőállomáson


Oravecz Csaba, a Green Plan Energy Kft. képviseletében új eszközöket adott át a kazincbarcikai mentőállomáson. Csala András, a mentőállomás vezetője irányításával minden mentőegységük kapott az adományból, így biztosítva az ellátás színvonalának mielőbbi emelését.

A beszerzett eszközök:

  • videolaryngoscop 1 db, A beavatkozás egy légútbiztosítási módszer, mely a legbiztonságosabb a prehospitalis ellátás során, ha valaki eszméletlenné válik, ugyanakkor a fejet hátra kell hajtani hozzá. Bizonyos esetekben, például nyaki gerinsérülésnél, annak gyanújában is, anatómiai elváltozásoknál (gégetumor, gégeödéma allergiás reakcióban) tilos a fejet-nyakat mozdítani, és az úgynevezett nehéz intubáció szituáció áll elő. Ezzel az eszközzel a kritikus tetrészek mozdítása nélkül is láthatóvá válik a hangrés, amin keresztül a légcsőbe le lehet vezetni a légútbiztosító eszközt.

  • intraosszeális fúró 3 db, Az eszközzel gyorsan és megbízhatóan lehet a csontvelőűrbe egy gyógyszer és infúzió bejuttatási kaput nyitni, elsősorban kritikus állapotokban, akkor ha az ellátott nem alkalmas hagyományos úton történő vénakanülálásra, például kivérzéses állapotok, nagy felületű égés, heveny allergiás reakciók, újraélesztés, csecsemők-kisgyermekek ellátásánál.

  • húzósín 3 db, Végtagi rögzítő eszköz, mellyel rendellenes helyzetben feltalált, többszörös végtagtöréseket lehet fiziológiás helyzetbe húzni és rögzíteni, ezáltal kivédve a járulékos szövetközi vérzéseket, mely akár 2500 ml vérvesztéssel is járhat

  • WaterJel égési kötszer csomag 4 db, Speciális hűtőzselével átitatott kötszer több méretben, melyet égési sebekre helyezve azonnali direkt hűtőhatást fejt ki, ezáltal azonnal elveszi a fájdalmat, illetve megakadályozza a mélyebb szövetek károsodását, a teljes gyógyulás ideje jelentősen lecsökken. Az eszköz egyszer használatos!

  • vérnyomásmérő 4 db, Minden ellátott vérnyomását mérnünk kell, a meglévő eszközeink avulttá váltak.

  • fonendoszkóp 3 db

  • vércukorszint meghatározó 3 db

  • végtagi vákuum sín (postai úton jelenleg), Elsősorban felső végtagi sérülések, gyermek végtagi sérülések rögzítésére használatos.

Aktuális hírek

GREEN PLAN ENERGY KFT.

3700 Kazincbarcika, Csók István út 46.

+36 70 365 5887

© 2014 GreenPlan Energy Kft.

Created by Z-MEDIA